Cursus

Online cursus kinderyoga voor de kinderopvang

ONLINE CURSUS/ E- LEARNING

Speciaal voor medewerkers in de kinderopvang is er v.a. het voorjaar 2023 een unieke online cursus beschikbaar.

Zo kunnen de medewerkers op een laagdrempelige manier en op hun eigen tempo vanuit huis deze praktische kennis opdoen. Het is de perfecte manier om yoga spel-ideeen mee te geven die ze direct op de groep kunnen gebruiken.

DOE SAMEN KINDERYOGA & ERVAAR DIRECTE RUST OP JE GROEP

Heb jij ook het gevoel dat je continue op je tenen loopt op de groep waar je werkt? Dat wat je doet nooit genoeg is? En dat door de hoge werkdruk in de kinderopvang de kinderen niet de aandacht krijgen die ze verdienen? Waardoor de kinderen niet tot rust komen en dit invloed heeft op de sfeer in de groep? Of heb je interesse in kinderyoga voor de kinderopvang omdat je zelf misschien ook yoga doet / of hier interesse in hebt en het mooi vindt om de kinderen hierin iets mee te geven?

Leer dan de kinderen de aandacht teruggeven aan zichzelf: DOE SAMEN YOGA!

Ervaar dat jij als pedagogisch medewerker hierdoor ook momenten van rust kan ervaren. En ervaar dat dit zijn uitwerking heeft op de sfeer, harmonie van de groep en daardoor ook het welzijn van de kinderen verhoogt.

Maar hoe dan? Welke oefeningen zijn er dan zoal? Waar moet je dat doen dan? Wat komt er allemaal bij kijken? Heb je er iets voor nodig? En wat houdt Kinderyoga voor de kinderopvang precies in?

Wat ga je leren?

Er is een overzicht per groep (baby, dreumes/ peuter, bso) waarin staat welke yoga spelletjes je kunt doen.

Je leert

  • welke yoga spelletjes er zijn (ademhaling,- mindfulness,- massage/aanraking, -meditatie, -rek&strekken als dieren).
  • Op welke momenten en waar kan je het beste een yoga spelletje tussendoor kan doen.
  • Welke yoga spelletjes zijn er het meest geschikt? Welke yoga spelletje op welk moment?
  • De rol van de pedagogisch medewerker, hoe bereid jij je voor?
  • Wat wil je bereiken op je groep? Wil je juist een kalmerend effect, meer verbinding & harmonie onderling, ontlading van spanning of juist een energizer? De juiste spelletjes bij de juiste behoefte
  • Hoe zorg je ervoor dat er ook daadwerkelijk yoga spelletjes worden geimplemteerd als de cursus is afgelopen?
  • Attributen: Heb je er iets voor nodig? Ik laat je zien dat je met en zonder attributen kinderyoga momenten kunt gaan creeeren op je eigen groep. Attributen zoals prentboeken, muziek, kinderyogakaarten etc

Het is overzichtelijk, helder, duidelijk en je hoeft niet je kostbare tijd te verliezen door te verdwalen op internet door de hoeveelheid aan informatie aan kinderyoga.

Incl. Mindfulness-kit voor pedagogisch medewerkers


korte pauze momenten om spanning los te laten

Als bonus is er een “Mindful toolkit” voor de medewerkers in de opvang.

Werken in de kinderopvang kan weer aantrekkelijker worden en minder zwaar. We geven korte mindfulness-,/ -meditatie & -ademhalings oefeningen mee die makkelijk in de pauze gedaan kunnen worden, waardoor je je weer mentaal & fysiek fit en uitgerust voelt. Ook voor thuis kan je deze MINDFULNESS-KIT gebruiken om rustmomenten te creëren. Hierdoor zal je algemene welzijn verbeteren; minder stress hebben en een betere nachtrust.

My story…

Doordat ik zelf meer dan 10 jaar in de kinderopvang heb gewerkt, weet ik precies weet hoe een dag er uit ziet op het kinderdagverblijf en hoe dit verschilt per groep (baby-, peuter/dreumes- en BSO groep). Gezien ik ook gediplomeerd Kinderyoga docent ben en 8 jaar ervaring heb met kinderyoga geven, kan ik een passend aanbod kinderyoga PER passend MOMENT aanbieden, per groep.

Tijdens mijn werk op de peuterspeelzaal doe ik regelmatig kinderyoga oefeningen tussendoor op een vast moment (tijdens de kring), vaak in de vorm van een liedje. En ook al kunnen sommigen peuters nog niet praten, ze laten me altijd zien dat ze niet kunnen wachten om de yoga spelletjes weer te doen .

“Het is zo mooi om te zien hoe de kinderen weer even bij zichzelf komen, bij hun eigen bron van liefde”

“.

“Is het wel iets voor mij? Kan ik dit wel?”

Wat je leert zijn praktische en eenvoudige oefeningen die iedereen over kan brengen. JUIST OOK JIJ! Als pedagogisch medewerker ben je empatisch, sociaal en kan je je goed inleven in de ander. Deze eigenschappen heb je juist nodig om kinderyoga over te kunnen brengen.

Ook als je nooit eerder zelf yoga hebt gedaan kan je dit leren. Het is juist een mooie introductie wat yoga is en wat het met je kan doen. Heb je zelf al eerder yoga gedaan, dan pik je het nog sneller op uiteraard.

Bedenk hoe mooi het is dat je de kinderen handvatten mee gaat geven waar ze de rest van hun leven wat aan gaan hebben. Bovendien is het een mooie aanvulling voor op je curriculum vitae.

Prijs: 79,- euro p.p.

& aantrekkelijke team kortingen

Je kunt de cursus kopen voor 1 persoon of in de vorm van een “team aanbod”. Stap je in met de rest van je team van het kinderdagverblijf, dan krijg je een aantrekkelijke korting. Je kunt ook per groep 1 cursus aanschaffen, zodat deze op de Ipad van je groep gevolgd en bekeken kan worden. Lastig is dan wel om de “Mindfulkit voor pedagogisch medewerkers” te gebruiken.

Kortingen TEAM Aanbod:

-Meerdere PERSONEN pakket:

V.a. 150-300 personen:  5 % korting

– 300-500 personen: 10 % korting

– 500-1000 personen:  15 % korting

V.a. >1000 – 2000 personen: 25 % korting

Om je in te schrijven ga je naar het inschrijfformulier.

De cursus bevat 4 modulen en 20 lessen

Blended Cursus

Wil je liever online cursussen combineren met training op locatie (blended)? Dat is ook mogelijk. Deelnemers kunnen dat wat zij geleerd hebben makkelijker in de praktijk toepassen, feedback ontvangen, verwerken en nieuwe ervaringen met elkaar delen. Hierdoor haal je nog meer kwaliteit uit je cursus!

Prijzen Blended Cursus: cursus: 247- eur p.p.

Afname is mogelijk bij een groepsgrootte van minimaal 10 personen.

Ga naar het inschrijfformulier om je in te schrijven voor de cursus.

E- learning: wat krijg je ervoor

-levenslange toegang tot de cursus

-PDF downloads van het lesmateriaal

– video instructies van de oefeningen

– persoonlijke feedback op vragen via de support knop

– facebookgroep speciaal voor cursisten om inspiratie, ideeen en ervaringen uit te wisselen

Interactieve E- learing

Het zijn afwisselende en overzichtelijke cursussen met een mooie vormgeving en prachtige illustraties. Elk hoofdstuk heeft korte video’s, korte stukken tekst en er is een support knop voor persoonlijke ondersteuning.

De e-learning is op verschillende devices toegankelijk zoals een laptop/ tablet of mobiele telefoon, zo kan er in een handomdraai geleert worden.

-ONLINE cursussen zijn v.a. februari 2023 beschikbaar.

Kan je niet wachten om te beginnen?

Meld je alvast hier aan! 

Of mail naar info@yoga-essence.nl/ Meer info: 06-48467984

Yoga Essence is aangesloten bij de Vereniging Yoga Docenten Nederland

llustraties van de cursus zijn gemaakt door Oceana Muizelaar