Wat leer je tijdens de Docentenopleiding kinderyoga?

Wil je yogadocent worden of ben je op zoek naar meer verdieping in je yogapraktijk? Volg dan een van de docentenopleidingen van Dolfijn Wellness in Amsterdam of in Enkhuizen. In de deeltijd yogaopleidingen leer je hoe je op een inspirerende, liefdevolle en verantwoorde manier yogalessen en/of coaching geeft.

Tijdens de opleiding kinderyoga docent leer je het volgende:

Persoonlijke ontwikkeling; je leert jezelf kennen via innerlijk kind oefeningen en het ervaren van de kinderyogalessen, waardoor je contact maakt met het kind in jezelf. De deugden en de 5 strategieen die we er beknopt in meenemen kunnen ook veel inzicht geven in jezelf en anderen.

Kinderyogales voorbereiden; opbouw van een kinderyogales en hoe je de les kunt laten aansluiten bij de beleveniswereld van kinderen, zodat de les leuk en verrassend wordt.

Kinderyogales geven; je krijgt een theoretische basis in Hatha Yoga, leert kinderen op een verantwoorde manier te begeleiden bij yogahoudingen en oefent in het lesgeven. waarbij je leert vanuit deugdentaal te spreken zodat je de kracht in kinderen omhoog haalt. Ook leer je jezelf flexibel op te stellen wat bij kinderyoga belangrijk is.

Didactiek; je leert hoe je op een positieve, begrijpelijke en respectvolle manier met kinderen communiceert, hoe je samen regels opstelt, op een liefdevolle manier grenzen aangeeft en omgaat met groepsdynamiek de 5 strategien van de deugden helpen hierbij.

Kinderyogales opstarten; aan het eind van de opleiding heb je alle kennis, vaardigheden, motivatie en inspiratie in huis om je eigen kinderyoga lessen op te starten.

Wat maakt deze opleiding bijzonder?

Jarenlange (kinder)yoga les ervaring; o.a. met het geven van (kinder)yoga, (kinder)coaching en healing.

Integratie van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling; in de hele opleiding zijn onderwerpen verweven als chakra’s, stenen en mineralen, aromatherapie, krachtdieren, de kracht van gedachten, affirmaties en mandala’s.

Veelheid aan technieken; naast yogahoudingen leer je hoe je meditatie, visualisatie, mindfulness, NLP, helende verhalen, massage, yogaspel, ademoefeningen en grondingsoefeningen en de deugden in kunt zetten tijdens je kinderyoga lessen.

Locatie; de opleiding wordt gegeven op een prachtige en rustgevende locaties in Enkhuizen en Amsterdam. Beide locaties liggen direct aan water en hebben uitzicht over het water. Dit helpt je om jezelf even los te maken van je dagelijkse leven en je volledig op de opleiding te concentreren. En bij mooi weer krijg je buiten les!

Bovendien blijven we je tot ver na het voltooien van je opleiding inspireren en ondersteunen:

 • Na afronding van de opleiding ontvang je een logincode voor een afgeschermd deel van de website speciaal voor cursisten met meer dan 60 kinderyogalessen van mede-cursisten ter inspiratie
 • Eenmaal per jaar organiseert Dolfijn Wellness in samenwerking met afgestudeerde cursisten het Kinderyoga Festival
 • Terugkomdag voor cursisten
 • Ondersteuning per mail bij kinderyoga gerelateerde vragen
 • Groot aanbod van verdiepings- en vervolgcursussen, zoals Deugdenyoga opleiding voor volwassenen, Deugden workshop, Online cursus Kinderyoga in de kinderopvang.
 • Mogelijkheid voor het volgen van yogalessen

Bij ons kan je de volgende opleidingen volgen:

https://youtu.be/hsajW_Zd8Bs

Dolfijnwellness - CRKBO instelling
Dolfijnwellness - SYN Klassieke Yoga
Dolfijnwellness - keurmerk Deugden Yoga
Dolfijnwellness - keurmerk Kinder Yoga
Dolfijnwellness- Lid van samenwerkende Deugden Yoga Docenten

De docentenopleidingen van Dolfijn Wellness (die Yoga Essence onder de naam van Dolfijn Wellness geeft) is een officiële korte beroepsopleidingen en staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarnaast is Dolfijn Wellness  lid van de Samenwerkende Yogadocenten Nederland.

Waarom een opleiding bij Dolfijn Wellness/ Yoga Essence?

 • officiële beroepsopleidingen
 • jarenlange (kinder) yoga- en coachingservaring
 • unieke integratie van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling in de opleidingen
 • veelheid van technieken bij kinderyoga, zoals meditatie, visualisatie, mindfulness, NLP, helende verhalen, massage, yogaspel, ademoefeningen en grondingsoefeningen
 • veelheid aan kinderyoga technieken
 • verschillende yogastijlen bij deugdenyoga: Hatha yoga, yin yoga, dru yoga, kundalini yoga
 • na afloop ondersteuning bij yoga-gerelateerde vragen per mail
 • toegang tot meer kinderyoga- en/of deugdenyogalessen
 • jaarlijkse terugkomdag voor cursisten
 • prachtige locatie aan de pittoreske haven in Enkhuizen, direct aan het water of in Amsterdam of in Spanje.