Mindfulness 5-12 jaar

MINDFULLNESS ENKHUIZEN: Sinds 2019 geef ik het gehele schooljaar door op de MAANDAG middag lessen op basisschool Het Mozaïek in Enkhuizen.

MINDFULNESS

Wat is Mindfulness voor kinderen?

Kleine kinderen zijn van zichzelf al heel mindful; ze leven alleen maar in het moment en hebben weinig tijds besef. Vaak raken ze dat op de basisschool langzaam kwijt doordat er veel van hun gevraagd & verlangt wordt.

Bij de Mindfulness lessen van Yoga Essence worden dmv van spelletjes, gesprekken, zintuigelijke oefeningen, beweging en stilte-oefeningen gedaan; alles op een speelse en luchtige manier. Kinderen leren benoemen wat ze voelen en ervaren, en d.m.v. meditatie oefeningen leren ze hun gedachten en emoties rustig te observeren, zonder dat ze er iets mee doen. Hierdoor staan ze weer stil bij het moment waardoor ze ook rustiger in hun hoofd worden.

Voordelen van Mindfulness voor kinderen:

-emoties leren herkennen

-zelf leren om tot rust te komen

-betere nachtrust/ sneller inslapen

-leren omgaan met negatieve gedachten

-zelfvertrouwen vergroten

-minder angstig zijn, meer vertrouwen hebben

-empathie vergroten: zich beter inleven in anderen

Wanneer en Waar?
ENKHUIZEN: Het gehele schooljaar door zijn er lessen in de gymzaal van basisschool Het Mozaiek (Toereppel); je kunt je opgeven per blok. Het eerste blok is vanaf 24 augustus tot de herfstvakantie. Het tweede blok is vanaf de herfstvakantie tot de kerstvakantie 2020. Het derde blok begint na de kerstvakantie tot 1 april. En het vierde blok is van 1 april tot aan de zomervakantie 2021.

-Wanneer: elke Maandag 15.30-16.30 uur*
*met uitzondering van schoolvakanties

Prijs (Enkhuizen) is 8,50 euro per les. Een proefles is 5,- euro. Inschrijfgeld is eenmalig 7,50 euro.

Instromen kan op elk moment. Kinderen van andere scholen zijn ook van harte welkom.


Hoe aanmelden?
Aanmelden voor de Mindfulness lessen of proefles kan onder vermelding van de naam van uw kind, leeftijd en schoolvia mailadres: info@yoga-essence.nl of (liever nog) via een sms of Telegram bericht naar Esther 06-48467984. Of u kunt contact opnemen via het contact formulier.