Workshop kinderopvang yoga

Een workshop speciaal voor pedagogisch medewerkers, managers, kindercoaches e.d. die in de kinderopvang werken.

In deze workshop leer je kennis maken met Kinderyoga. Je leert een aantal oefeningen te geven aan kinderen die passend zijn bij elke ontwikkelingsfase voor meer rust, harmonie en verbinding op het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en de Bso.

De workshop wordt gegeven op een locatie van de gewenste kinderopvangorganistatie (incompany).

Steeds meer groepen op de kinderopvang bieden daarom yoga aan in de groep. Dit kan vanaf de babygroep tot aan de BSO’s.  Hoe mooi zou het zijn dat je yoga (oefeningen) als vast onderdeel in je dagelijkse basisprogramma kunt verwerken? Bijvoorbeeld in de kring (bij peuterspeelzaal) of bij tafel momenten. Zo wordt het onderdeel van de dag, maar zo geef je ze ook iets mee waar ze de rest van hun leven nog iets aan kunnen hebben.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is flowers-2562079_1920-1024x576.jpg

Meer rust op de groep

DOOR RUSTMOMENTEN TE CREEREN WORDT STRESS VERMINDERD. VOOR KINDEREN EN MEDEWERKERS..

Door de lange dagen is het belangrijk dat rust momenten gecreeerd worden. Door de yoga en mindfullness oefeningen kunnen ze weer even de buitenwereld vergeten, hun hoofd leeg maken, bij zichzelf te komen en daardoor hun batterij weer op te laden. Uiteraard is er daardoor een betere sfeer in de groep, kinderen krijgen meer empathie voor elkaar en dat heeft positieve invloed op hun speelgedrag, en de onderlinge communicatie. Daarnaast leren ze hierdoor al van jongs af aan bewust te worden van hun lichaam, positiever denken, meer zelfvertrouwen te krijgen, verbetererd het de concentratie en bevordert het de creativiteit.

Werkdruk verlagen & kwaliteit verhogen?

volg dan nu deze workshop kinderyoga in de kinderopvang
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is peace-1805573_1920-1024x768.jpg

Wat leer je?

Tijdens de workshop krijg je een idee wat allemaal mogelijk is om de kinderen aan te reiken met kinderyoga in de kinderopvang. Dus voorbeelden voor elke groep in de kinderopvang; van baby groep tot aan de bso groepen.

Je leert

  • welke yoga spelletjes er zijn (ademhaling,- mindfulness,- massage/aanraking, -meditatie, -rek&strekken als dieren).
  • Op welke momenten en waar kan je het beste een yoga spelletje tussendoor kan doen.
  • Welke yoga spelletjes zijn er het meest geschikt? Welke yoga spelletje op welk moment?
  • Wat wil je bereiken op je groep? Wil je juist een kalmerend effect, meer verbinding & harmonie onderling, ontlading van spanning of juist een energizer? De juiste spelletjes bij de juiste behoefte
  • Hoe en op welke manier kan je de yoga spelletjes het beste aanreiken?
  • Attributen: Heb je er iets voor nodig? Ik laat je zien dat je met en zonder attributen kinderyoga momenten kunt gaan creeeren op je eigen groep. Attributen zoals prentboeken, muziek, kinderyogakaarten etc
  • je krijgt een introductie over hoe je bestaande liedjes en spelletjes kunt gebruiken voor yoga oefeningen

Hieronder een kindermassage spelletje:

Workshop voor meer rust en harmonie op de groep

Tijdens deze workshop wordt je geinspireert hoe kinderen EN pedagogische medewerkers op adem kunt komen tijdens de dag. De oefeningen die je leert zijn er op gericht om kinderen meer te verbinden met hun lijf, gevoel en denken waardoor ze weerbaarder worden en onrust in de groep verminderd kan worden.

Praktisch uit te oefenen

De oefeningen die bij sommige opdrachten horen zijn praktisch en kunnen dus gewoon in de groep gedaan worden, aan tafel, in de kring of in de gymzaal. Je hoeft dus niet perse naar een andere ruimte op de locatie. Het is daardoor laagdrempelig om uit te voeren en kan iedere pedagogisch medewerker ermee aan de slag.

Zelf heeft Esther van Yoga Essence meer dan 10 jaar in de kinderopvang gewerkt. In de schoolvakanties geeft ze kinderyoga lessen bij diverse locaties van diverse Kinderopvang organisaties als vakantie activiteit.

Duur van cursus: De workshop duurt 3 uur. Deze kan je bijvoorbeeld voor een gedeelte van een studiedag inplannen, of als teamuitje.

Voor wie: pedagogisch medewerkers, pedagogisch coach, manager (assistente) van locatie kinderopvang, pedagogisch medische kinderdagverblijven

Bewijs van deelname + gratis boeken!


Na afloop krijgt iedere deelnemer een bewijs van deelname. Daarnaast worden er maximaal 4 boeken gratis weggegeven per workshop

Hieruit kan een keuze worden gemaakt uit 2 boeken: Het boek “Het Yoga Avontuur voor kinderen” van Helen Purperhart (voor de BSO groep)

OF

Het boek: “Meer dan 100 oefeningen & spelletjes YOGA VOOR PEUTERS EN KLEUTERS” van Marjolein Smit” (voor de peuter/kleutergroep of peuterspeelzaal).

Prijs

De bijdrage is 700- euro excl. btw en reiskosten, voor 1 workshop. Dit is inclusief 4 gratis boeken. De workshop duurt 3 uur. Ook is het mogelijk om een workshop van 1 of 2 uur te boeken. Neem contact op voor de prijzen.

Betaling: 450,- euro p.p. direct bij inschrijving per workshop. De rest uiterlijk een week voor aanvang van de workshop. Bij annulering binnen een week voor de start van de workshop wordt geen restitutie verleend.

Groepsgrootte: Er kunnen maximaal ongeveer 30 aantal personen zich aanmelden per workshop.

Wanneer & waar

Waar: De workshops kunnen gegeven worden op de hoofdkantoren van kinderopvang organisaties, of op de betreffende kinderopvang locaties. De workshop geven we in een lokaal , zodat men gelijk kan ervaren hoe het is om op een stoel de oefeningen te doen. Dus mocht je voor je personeel op deze workshop willen aanbieden, dan geven we deze workshop op jouw eigen locatie of anders op het hoofdkantoor van je organisatie.

Wanneer: De workshops op kinderdagverblijven kunnen in overleg gegeven worden. Minimaal 2 weken van te voren graag aangeven. Dit kan overdag, door de week.

Inschrijven

Je bent definitief ingeschreven als de inschrijfkosten van 450,- euro per workshop ontvangen zijn. Na ontvangst van het inschrijfformulier krijg je per mail een bevestiging. Als je het inschrijfformulier ingevuld en verstuurd hebt, ga je tevens akkoord met de algemene voorwaarden.

Meer opleidingsmogelijkheden:

Lijkt deze workshop toch te kort en wil je meer meekrijgen? Dan kan je de medewerkers van je (locatie) ook opgeven voor :

-De ONLINE cursus “kinderyoga in de kinderopvang” . Deze is v.a. januari 2023 beschikbaar. Scroll helemaal onderaan deze pagina voor meer informatie.

-de 2-daagse cursus Kinderyoga: Cursus kinderyoga (2 dagen) | Yoga-Essence. Deze kan speciaal gericht zijn op kinderopvang en ook op locatie gegeven worden.

-erkende MBO Beroepsopleiding Kinderyoga Docent: deze opleiding duurt 3 maanden, maar wordt ook versneld gegeven in 1 maand. Kijk hier voor meer info. (Docentenopleiding Kinderyoga | Yoga-Essence)

-ONLINE cursussen zijn v.a januari 2023 beschikbaar:

ONLINE CURSUS KINDERYOGA IN DE KINDEROPVANG

Geschikt te gebruiken voor medewerkers van de baby-, dreumes, peute groep en de bso & gastouders.

Prijs 247,- euro pp.

Kijk op Online cursussen kinderyoga voor de kinderopvang | Yoga-Essence voor meer info.

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met een van de cursussen/ workshops?

Meld je dan hier aan! Of mail naar info@yoga-essence.nl. Meer info: 06-48467984

Yoga Essence is aangesloten bij de Vereniging Yoga Docenten Nederland