Cursus kinderyoga (2 dagen)

Kan je niet wachten om kinderyoga- en of mindfulness (technieken) door te geven aan kinderen, maar heb je geen geduld, tijd of zin in een verdiepende opleiding van 3 maanden die we ook geven, dan zit je goed bij de 2- daagse cursus.

Het is een kennismakingscursus waarin je handvatten krijgt om onderdelen van kinderyoga gelijk in de praktijk te kunnen gaan geven. Alle oefeningen leveren meer rust en ontspanning op bij de kinderen en zijn direct inzetbaar.

Waar?

Op prachtige locaties, met uitzicht op- & aan het water in Amsterdam en Enkhuizen wordt deze kennismakingscursus Kinderyoga gegeven. Ook is het mogelijk om de cursus te geven op locatie van een organisatie.

Meteen inschrijven? Ga naar het inschrijfformulier.

Voor wie?

Kinderyoga voor proffesionals in (speciaal) onderwijs, kinderopvang en anderen die beroepsmatig (willen gaan) werken met- en voor kinderen.

De cursus is bedoeld om je te inspireren om onderdelen van yoga en mindfulness te geven en te laten aansluiten bij de al aanwezige kennis of vaardigheden die je al bezit.

Steeds meer scholen, kinderopvangorganisaties en andere instellingen ontdekken wat kinderyoga voor kinderen kan betekenen.

Zelf heeft Esther 14 jaar in de kinderopvang als pedagogisch medewerkster gewerkt en Patty als leerkracht op de basisschool gewerkt.

Wat zou het mooi zijn als kinderyoga vaker ingezet wordt bijvoorbeeld tijdens een gymles en dit gegeven kan worden door de eigen leerkracht of pedagogisch medewerker. Ook voor pedagogen, kindertherapeuten of ouders/verzorgers die handvatten zoeken voor hun (hooggevoelige) kinderen kunnen korte oefeningen een ingang zijn om een ontspannen wending te geven aan een situatie waardoor het kind meer open staat en meer kan worden bereikt.

Je hoeft overigens niet lenig te zijn om deel te kunnen nemen aan de cursus, je hoeft ook geen ervaring te hebben met yoga. Het is natuurlijk wel mooi meegenomen als dit wel zo is.

Inhoud cursus

Tijdens deze 2 dagen leer je hoe je onderdelen van kinderyoga kunt geven op een speelse manier.

Zelf ervaren en ontdekken staat hierbij centraal. Praktische opdrachten worden afgewisseld met theorie, waardoor de lessen luchtig en vreugdevol blijven.

De training:

Onderwerpen cursus:

-wat is kinderyoga?

-effecten van kinderyoga (op kind in de groep/ op schoolplein/ in therapie)

-ontwikkelingsfases (peuters, onderbouw- bovenbouw kinderen) & passende mogelijkheden

-verschillende  spelvormen (ademspel oefeningen, meditatie oefeningen, ontspanningsoefeningen, mindfulness en onderlinge massages en yogahoudingen)

-welke materialen kun je gebruiken

-praktische tips & losse oefeningen voor op de groep

-hoe gebruik je thema’s zoals dieren, sprookjes, seizoenen in je les

Uiteraard ervaren we zelf ook een kinderyoga les, zodat je zelf kan ervaren wat dit met je doet. Hierdoor kan je goed inspelen op de belevingswereld van het kind en passende oefeningen aan ze geven.

Tijdens de lessen wordt op een speelse manier afgewisseld tussen staande, zittende en liggende oefeningen.

Tijdens de training is er voldoende ruimte om ideeen uit te wisselen en voor vragen.

Eindopdracht en bewijs van deelname:

Als “eindopdracht” geef je een onderdeel van de les, zoals bijvoorbeeld een visualisatie, massage of mindfulness oefening. Dit onderdeel wordt gegeven binnen je eigen groep waarmee je de cursus doet. Bij een positieve beoordeling en volledige aanwezigheid ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname.

Hoeveel dagen

De training bestaat uit 2 dagen van ongeveer 6 uur. We starten om 10.00 tot 16.00 uur.

Groepsgrootte

Maximaal 12 deelnemers kunnen meedoen per cursus

Wanneer & waar

-maandag 27 mei & 3 juni 2024

-maandag 25 november & 2 januari 2024

   Tijd: 10.00-16.00 uur

            Locatie: Holistisch Studio 22 Enkhuizen (link “locaties”)

Deze cursus kunnen we ook eventueel op een andere locatie geven; bijvoorbeeld bij een instelling die de cursus aanbiedt aan zijn medewerkers. Andere start data kan daarom ook in overleg.

Kosten & betaling

Kosten: 225,- euro, plus 25,- euro inschrijfgeld p.p, dus 250 euro in totaal. Deze prijs is incl. thee en een reader die je kunt gebruiken als naslagwerk.

Deze cursus van Dolfijn Wellness is geregistreerd bij CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en daardoor vrijgesteld van BTW.

Betaling: 100- euro direct bij inschrijving. 150,- euro uiterlijk zes weken voor aanvang van de cursus.

Mocht je toch verhinderd zijn, dan gelden de volgende regels:

-bij annulering tot 2 weken voor de aanvang krijg je je volledige geld terug, daarna niet meer.

Inschrijven

Je bent definitief ingeschreven als de inschrijfkosten van 100,- euro p.p. ontvangen zijn. Na ontvangst van het inschrijfformulier krijg je per mail een bevestiging. Als je het inschrijfformulier ingevuld en verstuurd hebt, ga je tevens akkoord met de algemene voorwaarden.

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan?

Hoe? Klik op het Inschrijfformulier om direct aan te melden & maak alvast 100 euro over op NL86INGB0008853408 van Yoga Essence.

Mocht je liever een nog kortere workshop Kinderyoga willen doen?

We geven ook Workshops speciaal voor de Kinderopvang (Workshop kinderopvang yoga (voor proffesionals) | Yoga-Essence) en voor basisscholen (Workshop Schoolyoga | Yoga-Essence Yoga in de klas).

ONLINE CURSUSSEN

Ook geven we ONLINE cursussen over bovenstaande doelgroepen: Online cursussen kinderyoga voor de kinderopvang – Yoga-Essence of zie onze andere website: Kinderyoga Online

Bij meer info: info@yoga-essence.nl of bel 06-48467984.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is VYN-logo-lid-400x395.png