Nieuws

50+ Yoga lessen in Enkhuizen

SENIOREN YOGA / 50+ YOGA 

Rustige hatha yoga lessen aangeboden voor 50 plussers in buurthuis IJsselzand in Enkhuizen

Data/ tijd:  Het hele jaar geef ik op vrijdag oga les (behalve rond kerst zijn we 2 weken dicht en in de zomervakantie 6 weken dicht).

Tijd

13.00- 14.00 uur + kopje thee erna

De les duurt 1 uur met daarna een kopje thee om af te sluiten.

Klankschalen meditaties:

Een keer in de 6 weken wordt de les gecombineerd met een klankschalen meditatie sessie.

Klankschalen verhogen je trilling, waardoor je tot diepere rust komt. Hierdoor kunnen emoties die vast zitten los komen en kunnen trauma’s, blokkades in je lichaam en geest opgelost en geheald worden. Het is een heerlijke sessie waarin je geest en lijf gevoed wordt door trillingen en klanken die je meenemen naar een andere wereld.

De klankschalen sessies worden verzorgt door de Ilona De Vries. Zij heeft hier al jarenlang ervaring mee. Ze geeft ook retraites in haar eigen Yurt in Andijk. In de toekomst zullen we ook yoga & klankschalen dagen organiseren in haar Yurt. Meer info over haar energetisch werk: www.dewereldvanIlona.nl

Betaling: Een les is 11,- euro. Proefles is 10,- euro. U betaald per blok.

*1e blok is 3 sept tm 15 oktober 2021: (7 lessen), dus 70,-euro

*2e blok is 22 oktober tm 12 november 2021: (4 lessen), dus 40,- euro

*3e blok is 19 november tm 17 december 2021: (5 lessen), dus 50,- euro

*4e blok is 21 januari tm 25 februari 2022 (6 lessen), dus 66,- euro

*5e blok is 4 maart tm 8 april 2022 (6 lessen), dus 66,- euro

*6e blok is 29 april tm 27mei 2022 (6 lessen), dus 66,- euro (met uitzondering van 29 april)

*7e blok is 10 juni tm 15 juli 2022(6 lessen), dus 66,- euro

Betaling:

Dit bedrag kunt u contant betalen tijdens de eerste les of anders voor de eerste les van het blok overmaken via internetbankieren (NL86 INGB 0008 8534 08 van YOGA ESSENCE). Uiteraard betaalt u alleen de lessen die u daadwerkelijk volgt, ook al stapt u later in het blok dat al begonnen is.

Instromen kan op elk moment en is voor ieder niveau (beginner/ gevordenen) mogelijk. Ook is het mogelijk om deze lessen af  te nemen onder de 50 jaar. Het zijn rustige eenvoudige lessen.

Adres: Buurthuis IJsselzand, Anjerstraat 1, 1602 XZ Enkhuizen

Wat is Yoga voor 50 plussers?

Als je lichaam flexibeler wordt, kan je geest beter ontspannen.

Dit is de perfecte les als je fysieke beperkingen hebt en/ of behoefte hebt aan een rust en aandacht voor uw innerlijke zelf. Om te onthaasten en even weer thuis te komen bij jezelf.

Yoga kan op iedere leeftijd en in elke omstandigheid.

Er is veel aandacht voor de gewrichten, balans, beweeglijkheid en spierkracht.

De yoga oefeningen worden liggend, zittend of staand uitgevoerd. Mocht dit uw lichaam niet toelaten, dan kunnen de oefeningen aangepast worden en kan je een stoel of de muur gebruiken als hulpmiddel.

Het is luchtige rustige plezierige les wat weinig moeite zal kosten. In tegendeel, u krijgt juist weer energie en voelt zich uitgerust en fit om van de dag te gaan genieten.

De voordelen van Yoga voor 50 plussers

-helpt de vitaliteit en fitheid van lichaam en geest te behouden/ te bevorderen. Spieren en gewrichten maak je soepeler en sterker. Door de ademhalingsoefeningen vergroot je de long capaciteit

-helpt bloeddruk te normaliseren en het zenuwstelsel tot rust te brengen

-concentratie vermogen verbetert

-verbetert de balans tussen lichaam en geest, maar ook letterlijk zoals het balanceren op 1 been

-binnen je eigen (lichamelijke en / of geestelijke) beperkingen inzicht krijgen wat allemaal nog WEL kan; een ware ontdekkingstocht en openbaring in uzelf

-geeft verlichting bij depressies, angsten en osteoporose

Hoe ziet een les eruit?

*De yoga les begint door een moment van stilte, even naar binnen te keren, alles waar je mee bezig bent naast je neer te zetten en te voelen hoe het met je is gesteld. Hoe voel je je? Hoe voelt je lichaam? Zijn er op bepaalde plekken spanningen? We brengen de aandacht naar de adem; is deze oppervlakkig, snel of juist rustig?

*Dan volgen er oefeningen om het lichaam warm en los te maken, met aandacht voor de gewrichten en spieren.

*We doen verschillende yoga oefeningen

*ademhalingsoefeningen

*korte meditatie

*De les wordt altijd afgesloten met een lange ontspanningsoefening. Als afsluiting drinken we gezamenlijk een kopje thee.

ONLINE YOGA LES: wil je graag een gratis online yoga les volgen om te kijken of het iets voor je is? Stuur dan een mail/appje en Esther stuurt deze naar u toe.

Ervaringen van cursisten:

-“Ik heb de seniorenyoga als zeer fijn en ontspannend ervaren. Graag doe ik opnieuw weer mee”.

-“Ik heb de Yoga voor 50 plussers als erg prettig ervaren. Docente Esther geeft goed les, rustig en vriendelijk. Ik voel aan mijn lichaam dat de lessen een positief effect hebben! Ik hoop dat er een vervolg aan qua lessen, want ik wil erg graag doorgaan met yoga en deze docente”.

-“Het was een zeer prettige cursus, voor herhaling vatbaar!”.

Andere locaties voor Senioren Yoga:

Esther van Yoga Essence biedt de mogelijkheid om yoga lessen af te nemen bij senioren complexen of prive yoga lessen. Ze komt graag gratis en vrijblijvend langs om de mogelijkheden/ prijzen en de ruimte te bespreken. Klik op CONTACT button voor meer info of mail info@yoga-Essence.nl of bel/app 06-48467984z Prijs komt ongeveer op 10,- euro per les.

Ook geeft ze prive yoga lessen. De prijs hiervan is gemiddeld 50,- euro per les excl reiskosten (buiten een straal van Enkhuizen is het 0,19 ct per km).

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen
Kan een afbeelding zijn van de tekst 'UJsselzand weer open. egels must Juni 2021 IJsselzand weer open, maar..... blijft veillg activiteit bezoek amen! ees deze opgestart Buurt ledereen zich aan geen verzoek, mensen elkaar gang, ingang voordat komen. ander worden. aat mensen neer pakken. wordt sangewezen meik. binnenkomst te mondkapje maar ktoiletbezoek wordt schoongemaakt. keuken. aaien gebruik terug van wasbak kranen spullen Voordat emand anders schone deuren door iemand kleine personen komen mogen mogen persoon aanwijzen activiteit san deur moeten gebruik gebruik! met zitten open toelen. niet wandel. minuten zetten. zowel gebruikt -ingang voor vrijwiligers bezoekers. achtige klachten verkoudheid, hoesten, heeft4 zoals keelpijn; huurders koorts Dit'

Yoga Essence is lid van Vereniging Yoga docenten Nederland