Erkende Docentenopleiding Kinderyoga

Wil je kinderyoga gaan geven? Of wil je het innerlijke kind in je zelf terug vinden?

Volg dan de docentenopleiding Kinderyoga bij Yoga Essence.

-Opleiding is gecreeerd door Dolfijn Wellness-

De eerste in Nederland officiële korte beroepsopleiding en 60 hrs Yoga Alliance Professionals erkende Docentenopleiding Kinderyoga kun je volgen in Enkhuizen (N-Holland), Amsterdam of in Spanje.

Er wordt altijd in kleine groepjes 6 tot max12 personen gewerkt, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.  

De docenten zijn Patty en Esther. Patty geeft de opleidingen in Amsterdam en Spanje en Esther geeft de opleiding in Enkhuizen. Het is een erkende opleiding door Yoga Alliance Professionals (YAP)

Kinderyoga haalt de kracht in kinderen omhoog

We leven in een tijd waarin ook kinderen druk kunnen ervaren. Ze moeten presteren op school, kunnen last hebben van een negatief zelfbeeld of ervaren bijvoorbeeld sociale druk, ook door alle sociale media bijvoorbeeld. 

Door yoga leren kinderen op een speelse manier te ontdekken hoe ze hun lichaam en geest gezond kunnen houden. Met yoga komen en blijven ze gemakkelijker in balans.
Ze ontwikkelen zelfvertrouwen en staan steviger in hun schoenen.
Niet voor niets wordt kinderyoga steeds populairder.

De docentenopleiding Kinderyoga biedt een uitstekende basis om kinderen op een speelse en positieve manier bij hun yoga-oefeningen te begeleiden.

Positief opvoeden vanuit de deugden, kinder-NLP, massages, mantra zingen, mandala’s maken, ademoefeningen, helende verhalen, meditatie en visualisatie komen allemaal aan bod.

Op een speelse manier haal je de kracht in het kind omhoog.

Tevens komt bij jezelf je innerlijk kind aan bod en is het een verdieping voor je eigen ontwikkeling. “Alleen al een cadeau voor jezelf”, is een veelgehoorde reactie van cursisten.

  • Recent onderzoek (Harvard University) concludeert dat meditatie hersencellen opbouwt, de concentratie en het geheugen verbetert. Meditatie komt dan ook aan bod tijdens de opleiding.

  • Yogahoudingen zijn immers ontwikkeld als voorbereiding tot meditatie, voor het al tot rust brengen van het kind. Zo helpen we de kinderen op groeien tot evenwichtige en gelukkige mensen en werken we mee aan een liefdevolle wereld.

Officiële docentenopleiding Kinderyoga in Amsterdam, Enkhuizen of Spanje

Inhoud en studiebelasting

De docentenopleiding Kinderyoga is een opleiding (10 dagen) waarin je op inspirerende, liefdevolle en verantwoorde wijze yoga leert geven aan kinderen van 3 tot en met 12 jaar.
De studiebelasting van de opleiding bedraagt 60 uur (60 les uren + zelfstudie plus minus 10 uur waarbij het oefenen van de asana’s niet is meegerekend).

De inhoud en studiebelasting van de versnelde opleiding is hetzelfde. Je volgt de opleiding dan 8 aaneengesloten dagen.

Certificering

Na het voltooien van de opleiding, inclusief eindopdracht en minstens 90% aanwezigheid, ontvang je het certificaat ‘Docent Kinderyoga’. De eindopdracht bestaat uit het uitwerken en geven van een volledige les Kinderyoga, waarbij de yogahoudingen op een correcte wijze worden uitgevoerd. Je kunt op aanvraag als kinderyogadocent worden opgenomen in het register van Dolfijn Wellness register. Ook mag je het keurmerk op je website plaatsen.

Blijvende inspiratie en ondersteuning

Na je opleiding Kinderyoga blijft Yoga Essence je inspireren en ondersteunen:

  • Je ontvangt een logincode voor een afgeschermd deel van de website waar je kinderyogalessen van mede-cursisten vindt ter inspiratie
  • Je kan lid worden van de besloten inspiratiegroep op Facebook
  • jaarlijkse Kinderyoga dag in samenwerking met afgestudeerde Kinderyoga docenten
  • Jaarlijkse inspiratie dag
  • ondersteuning per mail bij yoga gerelateerde vragen

Aanvullende workshops en verplichte workshop

Na het afronden van deze opleiding zijn er nog een aantal mooie aanvullende workshops te volgen.

Je kunt de opleiding uitbreiden met een extra module Deugdenyoga voor kinderen of de Tweedaagse workshop Deugden. Deze laatste is verplicht maar ook prachtig om los te doen, voor iedereen die positiever in relatie tot jezelf en anderen wil staan. In de opvoeding haal je de kracht in het kind omhoog. Wanneer je kinderyoga geeft is het belangrijk dat je op een positieve en opbouwende manier kinderen benadert en dit is wat de deugden 2 daagse je biedt. Zelf vind ik dat eigenlijk iedere wereld burger die zou moeten doen. Wat een andere wereld zouden we dan krijgen!

Ook geven we:
-Workshop SchoolYoga (Workshop Schoolyoga | Yoga-Essence Yoga in de klas)
-Workshops speciaal voor proffesionals in de kinderopvang (Workshop kinderopvang yoga (voor proffesionals) | Yoga-Essence).
-Online cursussen kinderyoga Online cursussen kinderyoga voor de kinderopvang – Yoga-Essence

Schrijf je hier in

Kinderen hebben de toekomst. Jij kan het verschil maken!

De opleidingen van Dolfijn Wellness staan geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en bij het YAP, Yoga Allicance Professionals. Ook zijn we aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederlanden bij Adiona, platform voor kindercoaches.

DOLFIJN WELLNESS & YOGA ESSENCE

Jollenpad 6, Amsterdam. Tel 06-53485252 info@dolfijnwellness.nl/ info@yoga-essence.nl/06-48467984

Dolfijnwellness - keurmerk Kinder Yoga
Dolfijnwellness - SYN Klassieke Yoga
Dolfijnwellness - CRKBO geregistreerd docent
Dolfijnwellness - Adiona

De opleidingen van Dolfijn Wellness staan geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en bij het YAP, Yoga Allicance Professionals. Ook zijn we aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederlanden bij Adiona, platform voor kindercoaches.

Neem Contact op, of ga naar het inschrijfformulier