Workshop Schoolyoga

Inclusief GRATIS BOEK: “Klas in Balans”van Helen Purperhart!

Steeds meer basisscholen bieden kinderyoga. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jeugdjournaal, die bij verschillende scholen is langsgeweest.

Scholen zetten kinderyoga in omdat kinderen onrustig kunnen zijn door verschillende redenen. Kinderen ervaren steeds meer stress. Door de tijd waarin we nu leven komt daarbij bij dat veel kinderen ook meer angst hebben. Door de yoga en mindfullness oefeningen kunnen zij zich weer beter voelen. Yoga helpt om de buitenwereld even te vergeten, je hoofd leeg, te maken, bij jezelf te komen en daardoor je batterij weer op te laden. Daardoor is er een betere sfeer in de klas en kunnen de kinderen zich beter concentreren, waardoor er ook betere resultaten behaald kunnen worden.

Steeds meer basisscholen bieden daarom yoga aan in de klas.  Hoe mooi zou het zijn dat je yoga (oefeningen) als vast onderdeel in je dagelijkse basisprogramma kunt verwerken? Zo wordt het onderdeel van de dag, maar zo geef je ze ook iets mee waar ze ook na schooltijd nog iets aan kunnen hebben.

Workshop voor meer rust in de klas

Tijdens deze workshop wordt je geinspireert hoe de kinderen EN de leerkracht weer op adem kunt komen tijdens drukke uurtjes in de klas. De oefeningen die je leert zijn er op gericht om kinderen meer te verbinden met hun lijf, gevoel en denken waardoor ze weerbaarder worden en onrust in de klas verminderd kan worden. Dit kan gewoon terwijl ze op hun eigen stoel zitten!

De oefeningen zijn praktisch en kunnen dus gewoon in de klas gedaan worden. Je hoeft daarvoor dus niet naar een andere ruimte in de school. Het is daardoor laagdrempelig om uit te voeren en kan iedere leerkracht ermee aan de slag.

Duur van cursus: De workshop duurt 3 uur. Deze kan je bijvoorbeeld voor een gedeelte van een studiedag inplannen.

Voor wie: leerkrachten van het (speciaal) basisonderwijs, speciaal onderwijs, klassenassistentes, intern begeleiders, orthopedagogen etc.

Voor de kinderopvang bieden wij een soort gelijke workshop aan, maar dan gericht op de kinderopvang. Deze zijn geschikt voor pedagogisch medewerkers, pedagogisch coach, manager (assistent) kinderdagopvang medewerkers etc. Hier wordt aan gewerkt. U kunt alvast contact opnemen bij interesse.

Bewijs van deelname: Na afloop van de cursus krijg je een bewijs van deelname. Het boek “Klas in Balans” van Helen Purperhart mogen de deelnemers mee naar huis nemen.

Prijs

De prijs is 45,- euro p.p.  incl. koffie, thee . Daarnaast ontvangt iederen deelnemer GRATIS het boek KLAS IN BALANS van Helen Purperhart na afloop. De workshop duurt 3 uur.

Betaling: 25,- euro p.p. direct bij inschrijving. De rest uiterlijk drie weken voor aanvang van de workshop.

Groepsgrootte: workshop kan starten met deelname van minimaal 10  personen en maximaal 24 aantal personen per workshop.

Wanneer & waar

Waar: De workshops kunnen gegeven worden op de betreffende scholen. De workshop geven we in een klaslokaal, zodat men gelijk kan ervaren hoe het is om in een klas de oefeningen te doen. Dus mocht je voor je personeel op de basisschool deze workshop willen aanbieden, dan geven we deze workshop op jouw eigen school.

Wil je deze workshop voor jezelf doen, los van je school, dan geef ik de workshop in de prachtige locatie aan het water: “Meer Enkhuizen” Tussen 2 havens 2 in Enkhuizen.

Wanneer: De workshops op scholen kunnen in overleg gegeven worden. Minimaal 2 weken van te voren graag aangeven. Dit kan overdag, door de weeks.

Workshop op locatie in Enkhuizen:

 -19 oktober/ 9 november/ 7 december 2022 = vol!

-dinsdag 7 maart/ 23 mei 2023

-Tijd: 11.00 – 14.00 uur

Inschrijven

Je bent definitief ingeschreven als de inschrijfkosten van 25,- euro p.p. ontvangen zijn. Na ontvangst van het inschrijfformulier krijg je per mail een bevestiging. Als je het inschrijfformulier ingevuld en verstuurd hebt, ga je tevens akkoord met de algemene voorwaarden.

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan?

Meld je dan hier aan! Of mail naar info@yoga-essence.nl. Meer info: 06-48467984