Workshop Schoolyoga

  • Voor alle professionals in het basisonderwijs

Steeds meer basisscholen bieden kinderyoga. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jeugdjournaal, die bij verschillende scholen is langs geweest.

Scholen zetten kinderyoga in omdat kinderen onrustig kunnen zijn door verschillende redenen. Kinderen ervaren steeds meer stress. Door de tijd waarin we nu leven komt daarbij bij dat veel kinderen ook meer angsten hebben.

Door de yoga- en ontspanning oefeningen kunnen zij zich weer beter voelen. Yoga helpt om de buitenwereld even te vergeten, je hoofd leeg, te maken, bij jezelf te komen en daardoor je batterij weer op te laden. Daardoor is er een betere sfeer in de klas, meer harmonie, wordt er minder gepest en kunnen de kinderen zich beter concentreren, waardoor er ook betere resultaten behaald kunnen worden.

Hoe mooi zou het zijn dat je yoga (oefeningen) als vast onderdeel in je dagelijkse basisprogramma kunt verwerken? Zo wordt het onderdeel van de dag, maar zo geef je ze ook iets mee waar ze ook na schooltijd nog iets aan kunnen hebben.

Workshop voor meer rust in de klas

Tijdens deze workshop worden leerkrachten geïnspireerd hoe de kinderen EN de leerkrachten zelf weer op adem kunt komen tijdens drukke uurtjes in de klas. De oefeningen die je leert zijn er op gericht om kinderen meer te verbinden met hun lijf, gevoel en denken waardoor ze weerbaarder worden en onrust in de klas verminderd kan worden. Dit kan gewoon terwijl ze op hun eigen stoel zitten!

De oefeningen zijn praktisch en kunnen dus gewoon in de klas gedaan worden. Je hoeft daarvoor dus niet naar een andere ruimte in de school. Het is daardoor laagdrempelig om uit te voeren en kan iedere leerkracht ermee aan de slag.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen uit:

  • 1 uur workshop
  • 2 uur workshop
  • 3 uur workshop
  • 4 uur workshop

Deze kan je bijvoorbeeld voor een gedeelte van een studiedag of teamuitje inplannen.

Uiteraard kunnen we ook een workshop op maat maken, voor bijvoorbeeld alleen de onder-, midden, – of bovenbouw.

Leerkrachten van het (speciaal) basisonderwijs, speciaal onderwijs, klassenassistentes, intern begeleiders, orthopedagogen etc.

  • Workshop van 1 uur: 500,- euro
  • Workshop van 2 uur: 1000,- euro
  • Workshop van 3 uur: 1500,- euro
  • Workshop van 4 uur: 2000,- euro

De workshops zijn btw vrij. Bij deze workshops ben ik uitgegaan van een groep leerkrachten rond 20 personen. Prijzen kunnen wijzigen als de groep groter is. Neem even contact op voor pakket op maat.

Betaling: 1 derde van de prijs direct bij inschrijving. De rest uiterlijk drie weken voor aanvang van de workshop.

Er is geen maximale aantal personen waar ik de workshop aan geef. Ik geef aan kleinere groepen tot aan grotere evenementen lezingen en workshops.

De workshops kunnen gegeven worden op de betreffende scholen. De workshop geven we in een klaslokaal, zodat men gelijk kan ervaren hoe het is om in een klas de oefeningen te doen. Uiteraard kan het ook op een andere locatie gegeven worden. Dus mocht je voor je personeel op de basisschool deze workshop willen aanbieden, dan geven we deze workshop op jouw eigen school.

De workshops op scholen of op evenementen kunnen in overleg gegeven worden. Minimaal 2 weken van te voren graag aangeven. Dit kan overdag, door de weeks.

Via dit inschrijfformulier kan je (je groep) aanmelden. Je bent definitief ingeschreven als een derde van het totaal bedrag is overgemaakt. Na ontvangst van het inschrijfformulier krijg je per mail een bevestiging. Als je het inschrijfformulier ingevuld en verstuurd hebt, ga je tevens akkoord met de algemene voorwaarden.

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan?

Meld je dan hier aan! Of mail naar info@yoga-essence.nl. Meer info: 06-48467984 (whatsapp)

Ook kan je alvast kijken voor meer online cursussen kinderyoga op https://www.yoga-essence.nl/shop/