Yoga 55+/ Senioren Yoga Enkhuizen

Posted on Posted in Nieuws

SENIOREN YOGA / 55+ YOGA / OUDEREN YOGA

Vanaf 21 augustus 2020 zullen er voor het derde seizoen 16 hatha yoga lessen worden aangeboden voor senioren in buurthuis IJsselzand in Enkhuizen.

Uiteraard worden de lessen gegevens volgens de richtlijnen van het RIVM in verband met de Corona Crisis. Meer hierover stuur ik toe wanneer u deel neemt aan de lessen.

Data/ tijd:  BLOK 1: 21/ 28 augustus en 4/ 11/ 18/ 25 september en 2/ 9/ 30 oktober en 6/ 13/ 20/ 27 november en 4/ 11/ 18 december 2020. Elke vrijdag (met uitzondering van 16 & 23 oktober) zijn er 2 lessen. De eerste les begint om 13.00- 14.00 uur en de andere les is 14.30- 15.30 uur. De les duurt 1 uur met daarna een kopje thee als afsluiter.

BLOK 2: Vanaf 15 januari tot 1 mei 2021 zijn er 2 lessen op de vrijdagmiddag. Van 13.15-14.15 uur en een les om 14.45-15.45 uur.

Betaling: Prijs voor de 16 lessen van dit huidige blok is 160,- euro in totaal, 10 euro per les. Dit bedrag kunt u contant betalen tijdens de eerste les of anders overmaken via internetbankieren (NL77INGB0701414073 van E.C. Muizelaar). In overleg kunt u ook in termijnen betalen, maar u geeft zich op per blok. Instromen kan op elk moment en is voor ieder niveau (beginner/ gevordenen) mogelijk.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@yoga-essence.nl of een sms/ whatsapp te sturen naar 06-48467984. Een papieren inschrijfformulier kunt u eventueel ook verkrijgen door contact op te nemen zie bovenstaande contact gegevens. Het formulier kunt dan posten.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, inclusief Annette Bruggink, zittende mensen

Wat is Senioren Yoga?

Als je lichaam flexibeler wordt, kan je geest beter ontspannen.

Dit is de perfecte les als je fysieke beperkingen hebt en/ of behoefte hebt aan een rust en aandacht voor uw innerlijke zelf.

Yoga kan op iedere leeftijd en in elke omstandigheid.

Er is veel aandacht voor de gewrichten, balans, beweeglijkheid en spierkracht.

De yoga oefeningen worden liggend, zittend of staand uitgevoerd. Mocht dit uw lichaam niet toelaten, dan kunnen de oefeningen aangepast worden en kan je een stoel of de muur gebruiken als hulpmiddel.

Het is luchtige rustige plezierige les wat weinig moeite zal kosten.  In tegendeel, u krijgt juist weer energie en voelt zich uitgerust en fit om van de dag te gaan genieten.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, inclusief Annette Bruggink, zittende mensen

De voordelen van Yoga voor Senioren:

-helpt de vitaliteit en fitheid van lichaam en geest te behouden/ te bevorderen. Spieren en gewrichten maak je soepeler en sterker. Door de ademhalingsoefeningen vergroot je de long capaciteit

-helpt bloeddruk te normaliseren en het zenuwstelsel tot rust te brengen

-concentratie vermogen verbetert

-verbetert de balans tussen lichaam en geest, maar ook letterlijk zoals het balanceren op 1 been

-binnen je eigen (lichamelijke en / of geestelijke) beperkingen inzicht krijgen wat allemaal nog WEL kan; een ware ontdekkingstocht en openbaring in uzelf

-geeft verlichting bij depressies, angsten en osteoporose

Hoe ziet een les eruit?

*De yoga les begint door een moment van stilte, even naar binnen te keren, alles waar je mee bezig bent naast je neer te zetten en te voelen hoe het met je is gesteld. Hoe voel je je? Hoe voelt je lichaam? Zijn er op bepaalde plekken spanningen? We brengen de aandacht naar de adem; is deze oppervlakkig, snel of juist rustig?

*Dan volgen er oefeningen om het lichaam warm en los te maken, met aandacht voor de gewrichten en spieren.

*We doen verschillende yoga oefeningen

*ademhalingsoefeningen

*korte meditatie

*De les wordt altijd afgesloten met een lange ontspanningsoefening. Als afsluiting drinken we gezamenlijk een kopje thee.

ONLINE YOGA LES: wil je graag een gratis online yoga les volgen om te kijken of het iets voor je is? Stuur dan een mail/appje en Esther stuurt deze naar u toe.

Ervaringen van cursisten:

-“Ik heb de seniorenyoga als zeer fijn en ontspannend ervaren. Graag doe ik opnieuw weer mee”.

-“Ik heb de Yoga voor senioren als erg prettig ervaren. Docente Esther geeft goed les, rustig en vriendelijk. Ik voel aan mijn lichaam dat de lessen een positief effect hebben! Ik hoop dat er een vervolg aan qua lessen, want ik wil erg graag doorgaan met yoga en deze docente”.

-“Het was een zeer prettige cursus, voor herhaling vatbaar!”.

Andere locaties voor Senioren Yoga:

Esther van Yoga Essence biedt de mogelijkheid om yoga lessen af te nemen bij senioren complexen of prive yoga lessen. Ze komt graag gratis en vrijblijvend langs om de mogelijkheden/ prijzen en de ruimte te bespreken. Klik op CONTACT button voor meer info of mail info@yoga-Essence.nl of bel/app 06-48467984z Prijs komt ongeveer op 10,- euro per les.

Ook geeft ze prive yoga lessen. De prijs hiervan is gemiddeld 50,- euro per les excl reiskosten (buiten een straal van Enkhuizen is het 0,19 ct per km).

Yoga Essence is lid van Vereniging Yoga docenten Nederland

VYN-logo