Online cursus

Kinderopvang Yoga

contact

Kinderyoga

Spelen met Yoga, ontspannen & leren luisteren naar je lichaam

contact
Senioren Yoga

Senioren Yoga

Yoga voor 55+ / Senioren Yoga

contact

Kinderyoga

kinderyoga

Wat is kinderyoga?

Bij kinderyoga leer je hoe je jezelf kunt ontspannen en hoe je kunt luisteren naar je lichaam. Je leert er je grenzen aangeven, doordat je leert voelen en vertellen wat je wel en niet prettig vindt. Kinderyoga maakt het kind fysiek en mentaal sterker. Het leert het lijf kennen en contact te maken met anderen. Kinderyoga geeft rust en zelfvertrouwen. We doen op een speelse manier yoga houdingen, ademhalings-& concentratie oefeningen, visualisatie- en ontspanning oefeningen.

Waarom Kinderyoga? 5 redenen…

1. Kinderyoga is het planten van een zaadje waar een kind de rest van zijn of haar leven profijt van heeft.    Kinderen vertrouwd maken met hun gevoel en innerlijke belevingswereld op een speelse manier.

2. Meer zelfvertrouwen.   Kinderen leren dat ze goed zijn zoals ze zijn. Door de oefeningen en spelletjes worden kinderen zich bewust van hun lichaam, ademhaling, hun grenzen en hun kracht. Ze leren samen te werken en zichzelf, maar ook de ander , te accepteren zoals ze zijn.

3. Minder buikpijn.   Spanningen gaan bij kinderen vaak in hun lijf zitten (hoofdpijn/ buikpijn, slecht slapen). Kinderyoga kan helpen om meer te (leren) ontspannen. Je leert ook hoe je ademt en hoe je jezelf kunt aanleren om in spannende momenten je adem rustig te laten worden.

4. Betere concentratie.    Door middel van simpele ademhalings -& meditatie oefeningen leren ze zich te concentreren. Dit zorgt er ook voor dat ze op school de aandacht er beter bij kunnen houden..  

5. Plezier staat voorop.   Kinderen worden er blij van en het is ook ontzettend leuk en leerzaam om dit samen te doen.

Voor wie?

Kinderen tussen de 5 – 12 jaar kunnen zich opgeven. Max 12 kinderen per les. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Vol = Vol.

Door wie?

Esther van Yoga Essence is gediplomeerd en ervaren Kinderyoga docente & Hatha Yoga docente. Zelf heeft ze twee dochters van 12 jaar en 6 jaar. Ze geeft al sinds 2014 kinderyoga en Mindfullness voor kinderen.

Hoe aanmelden?

Aanmelden voor de kinderyoga lessen of proefles kan onder vermelding van welke dag uw voorkeur heeft, de naam van uw kind, leeftijd en school via mailadres: info@yoga-essence.nl of via (appje) naar Esther  06-48467984.