Kinderyoga/ Mindfulness 5-12 jaar

Posted on

ONLINE KINDERYOGA: I.v.m. het coranavirus biedt ik online kinderyogalessen aan vanaf 15 april tot 3 juli 2020. De lessen duren ongeveer half uur tot 3 kwartier. De lessen zijn zoals ik ze altijd geef, maar dan vanuit je huis. Tussentijds instromen voor nieuwe cursisten is absoluut mogelijk!

Prijs: 4 lessen voor 25,-euro. Je betaald per maand. Opzeggen kan per 1e van de maand. Ik werk ook samen met het Jongerencultuurfonds en stichting Leergeld (Westfriesland). Die kunnen de lessen volledig vergoeden.

Hoe aanmelden? Stuur een whatsapp berichtje naar 06-48467984. Dan krijg je een tikkie en als deze betaald is, krijg je elke week een link op je mobiel (of naar je email adres). Dan kan je betreffende les zo vaak volgen als je wilt. De lessen zijn gemakkelijk te volgen met een ouder, opa of oma. Je kunt je ook via Kunstvol (Jongerencultuurfonds) je en.

Hier een impresssie:

https://www.facebook.com/esther.muizelaar/videos/10222509251988120/?t=30

HUIDIGE LESSEN (voordat het Corona virus in NL kwam):

MINDFULNESS AMSTERDAM: Het gehele jaar door word er op de maandag les gegeven in de peutergymzaal van basisschool Overhoeks/ De IJsbreker in Amsterdam Noord.

KINDERYOGA ENKHUIZEN: Het gehele jaar door wordt er op de donderdag les gegeven op basisschool De Hoeksteen in Enkhuizen.

MINDFULLNESS ENKHUIZEN: Het gehele schooljaar door worden er op de vrijdag lessen gegeven op basisschool Het Mozaïek in Enkhuizen.

MINDFULNESS

Wat is Mindfulness (voor kinderen)?

Kleine kinderen zijn van zichzelf al heel mindful; ze leven alleen maar in het moment en hebben weinig tijds besef. Vaak raken ze dat op de basisschool langzaam kwijt doordat er veel van hun gevraagd & verlangt wordt.

Bij de Mindfulness lessen van Yoga Essence worden dmv van spelletjes, gesprekken, zintuigelijke oefeningen, beweging en stilte-oefeningen gedaan; alles op een speelse en luchtige manier. Kinderen leren benoemen wat ze voelen en ervaren, en d.m.v. meditatie oefeningen leren ze hun gedachten en emoties rustig te observeren, zonder dat ze er iets mee doen. Hierdoor staan ze weer stil bij het moment waardoor ze ook rustiger in hun hoofd worden.

Voordelen van Mindfulness voor kinderen:

-emoties leren herkennen

-zelf leren om tot rust te komen

-betere nachtrust/ sneller inslapen

-leren omgaan met negatieve gedachten

-zelfvertrouwen vergroten

-minder angstig zijn, meer vertrouwen hebben

-empathie vergroten: zich beter inleven in anderen

Wanneer en Waar?
ENKHUIZEN: Het gehele schooljaar door zijn er lessen in de gymzaal van basisschool Het Mozaiek (Toereppel);

-Wanneer: elke vrijdag 15.30-16.30 uur*
*met uitzondering van schoolvakanties

Prijs (Enkhuizen) is 8,00 euro per les. Een proefles is 5,- euro. Inschrijfgeld is eenmalig 7,50 euro. Je kunt je per blok opgeven: blok 2 (januari t/m april 2020), blok 3 (mei t/m juli 2020).

Instromen kan op elk moment. Kinderen van andere scholen zijn ook van harte welkom.

AMSTERDAM: Het gehele jaar door verzorgt Yoga Essence mindfulness lessen in de peutergymzaal van basisschool Overhoeks/ IJsbreker in Noord op:

  • maandag 14.00 – 15.00 uur*
  • maandag 15.00 – 16.00 uur*
  • *met uitzondering van schoolvakanties

Prijs (Amsterdam):
De prijs van een les is 9,00 euro per les. Een proefles is 5,- euro. Inschrijfgeld is eenmalig 7,50 euro. Je kunt je per blok opgeven: blok 1 (september t/m december), blok 2 (januari t/m april), blok 3 (mei t/m juli). Yoga Essence werkt al jaren samen met het Jongerencultuurfonds in Amsterdam die de lessen ook eventueel kunnen vergoeden.

Instromen kan op elk moment. Kinderen van andere scholen zijn ook van harte welkom.


Hoe aanmelden?
Aanmelden voor de Mindfulness lessen of proefles kan onder vermelding van de naam van uw kind, leeftijd en schoolvia mailadres: info@yoga-essence.nl of (liever nog) via een appje naar Esther 06-48467984. Meer info over de lessen: http://www.yoga-essence.nl/kinderyoga/

KINDERYOGA

Wat is kinderyoga?

Bij kinderyoga leer je hoe je jezelf kunt ontspannen en hoe je kunt luisteren naar je lichaam. Je leert er je grenzen aangeven, doordat je leert voelen en vertellen wat je wel en niet prettig vindt. Kinderyoga maakt het kind fysiek en mentaal sterker. Het leert het lijf kennen en contact te maken met anderen. Kinderyoga geeft rust en zelfvertrouwen. We doen op een speelse manier yoga houdingen, ademhalings-& concentratie oefeningen, visualisatie- en ontspanning oefeningen.

Waarom Kinderyoga? 5 redenen…

1.Kinderyoga is het planten van een zaadje waar een kind de rest van zijn of haar leven profijt van heeft.    Kinderen vertrouwd maken met hun gevoel en innerlijke belevingswereld op een speelse manier.

2. Meer zelfvertrouwen.   Kinderen leren dat ze goed zijn zoals ze zijn. Door de oefeningen en spelletjes worden kinderen zich bewust van hun lichaam, ademhaling, hun grenzen en hun kracht. Ze leren samen te werken en zichzelf, maar ook de ander , te accepteren zoals ze zijn.

3. Minder buikpijn.   Spanningen gaan bij kinderen vaak in hun lijf zitten (hoofdpijn/ buikpijn, slecht slapen). Kinderyoga kan helpen om meer te (leren) ontspannen. Je leert ook hoe je ademt en hoe je jezelf kunt aanleren om in spannende momenten je adem rustig te laten worden.

4. Betere concentratie.    Door middel van simpele ademhalings -& meditatie oefeningen leren ze zich te concentreren. Dit zorgt er ook voor dat ze op school de aandacht er beter bij kunnen houden..  

5. Plezier staat voorop.   Kinderen worden er blij van en het is ook ontzettend leuk en leerzaam om dit samen te doen.

Voor wie?

Kinderen tussen de 5 – 12 jaar kunnen zich opgeven. Max 12 kinderen per les. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Vol = Vol.

Door wie?

Esther van Yoga Essence is gediplomeerd en ervaren Kinderyoga docente & Hatha Yoga docente. Zelf heeft ze twee dochters van 12 jaar en 6 jaar. Ze geeft al sinds 2016 met veel plezier kinderyoga bij Overhoeks en de IJsbreker.

Wanneer en Waar?

Vanaf januari 2020 wordt er les gegeven op de donderdag middag in basisschool De Hoeksteen in Enkhuizen om 15.30 uur in de peutergymzaal.

Prijs

De prijs is 8,00 euro per les.  Een proefles is 5,- euro. Inschrijfgeld is eenmalig 7,50 euro. Betalen in termijnen is mogelijk. Het is ook mogelijk om via Stichting Leergeld (regio West Friesland) de lessen te laten betalen.

Hoe aanmelden?

Aanmelden voor de kinderyoga lessen of proefles kan onder vermelding van welke dag uw voorkeur heeft, de naam van uw kind, leeftijd en school via mailadres: info@yoga-essence.nl of via (appje) naar Esther  06-48467984. Meer info over de lessen: http://yoga-essence.nl/kinderyoga/

Esther van Yoga Essence is gediplomeerd en ervaren Kinderyoga docente (en yoga docente voor volwassenen) & geeft al sinds 2014 met veel plezier kinderyoga bij basisschool Overhoeks en de IJsbreker in Amsterdam.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Diploma Kinderyoga Docente

YOGA ESSENCE IS AANGESLOTEN BIJ DE VERENIGING YOGA DOCENTEN NEDERLAND