Kinderyoga/ Mindfulness 5-12 jaar

Posted on
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en zittende mensen

MINDFULLNESS ENKHUIZEN: V.a. september wordt er op de donderdag & vrijdag een nieuw blok lessen gegeven tot aan de kerstvakantie 2019 op 2 locaties van basisschool Het Mozaïek in Enkhuizen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

MINDFULNESS AMSTERDAM: V.a. september word er op de maandag een nieuw blok gegeven tot aan de kerstvakantie 2019 in basisschool Overhoeks/ De IJsbreker in Amsterdam Noord

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

MINDFULNESS

Wat is Mindfulness (voor kinderen?)

Kleine kinderen zijn van zichzelf al heel mindful; ze leven alleen maar in het moment en hebben weinig tijds besef. Vaak raken ze dat op de basisschool langzaam kwijt doordat er veel van hun gevraagd & verlangt wordt.

Bij de Mindfulness lessen van Yoga Essence worden dmv van spelletjes, gesprekken, zintuigelijke oefeningen, beweging en stilte-oefeningen gedaan; alles op een speelse en luchtige manier. Kinderen leren benoemen wat ze voelen en ervaren, en d.m.v. meditatie oefeningen leren ze hun gedachten en emoties rustig te observeren, zonder dat ze er iets mee doen. Hierdoor staan ze weer stil bij het moment waardoor ze ook rustiger in hun hoofd worden.

Voordelen van Mindfulness voor kinderen:

-emoties leren herkennen

-zelf leren om tot rust te komen

-betere nachtrust/ sneller inslapen

-leren omgaan met negatieve gedachten

-zelfvertrouwen vergroten

-minder angstig zijn, meer vertrouwen hebben

-empathie vergroten: zich beter inleven in anderen

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

Wanneer en Waar?
ENKHUIZEN: V.a. september tot aan de kerstvakantie 2019 beginnen de lessen in de gymzaal van basisschool Het Mozaiek (op beide locaties);


-Locatie Spaans Leger: elke donderdag 15.30 -16.30 *
-Locatie Toereppel: elke vrijdag 15.30-16.30 uur*
*met uitzondering van schoolvakanties & 20 sept (school dicht)

Prijs (Enkhuizen) is 8,00 euro per les. Een proefles is 5,- euro. Je betaalt voor het hele blok (sept- december 2019). Er zijn 14 lessen x 8,- euro is 112,- euro in totaal.

Instromen kan op elk moment. Kinderen van andere scholen zijn ook van harte welkom.

AMSTERDAM: V.a. september tot aan de kerstvakantie 2019 beginnen de mindfulness lessen in de peutergymzaal van basisschool Overhoeks/ IJsbreker in Noord op:

  • maandag 14.00 – 15.00 uur*
  • maandag 15.00 – 16.00 uur*
  • *met uitzondering van schoolvakanties EN maandag 28 oktober (vakantie van Esther)

Prijs (A’dam):
De prijs van een les is 9,00 euro per les. Een proefles is 5,- euro. Je betaalt voor het hele blok (sept- december 2019). Er zijn 14 lessen x 9,- euro is 126,- euro in totaal. Yoga Essence werkt al jaren samen met het Jongerencultuurfonds in Amsterdam die de lessen ook eventueel kunnen vergoeden.

Instromen kan op elk moment. Kinderen van andere scholen zijn ook van harte welkom.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.


Hoe aanmelden?
Aanmelden voor de Mindfulness lessen of proefles kan onder vermelding van de naam van uw kind, leeftijd en school en voorkeur qua dag via mailadres: info@yoga-essence.nl of (liever nog) via een appje naar Esther 06-48467984. Meer info over de lessen: http://www.yoga-essence.nl/kinderyoga/

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, ring en close-up

KINDERYOGA

Wat is kinderyoga?

Bij kinderyoga leer je hoe je jezelf kunt ontspannen en hoe je kunt luisteren naar je lichaam. Je leert er je grenzen aangeven, doordat je leert voelen en vertellen wat je wel en niet prettig vindt. Kinderyoga maakt het kind fysiek en mentaal sterker. Het leert het lijf kennen en contact te maken met anderen. Kinderyoga geeft rust en zelfvertrouwen. We doen op een speelse manier yoga houdingen, ademhalings-& concentratie oefeningen, visualisatie- en ontspanning oefeningen.

Waarom Kinderyoga? 5 redenen…

1.Kinderyoga is het planten van een zaadje waar een kind de rest van zijn of haar leven profijt van heeft.    Kinderen vertrouwd maken met hun gevoel en innerlijke belevingswereld op een speelse manier.

2. Meer zelfvertrouwen.   Kinderen leren dat ze goed zijn zoals ze zijn. Door de oefeningen en spelletjes worden kinderen zich bewust van hun lichaam, ademhaling, hun grenzen en hun kracht. Ze leren samen te werken en zichzelf, maar ook de ander , te accepteren zoals ze zijn.

3. Minder buikpijn.   Spanningen gaan bij kinderen vaak in hun lijf zitten (hoofdpijn/ buikpijn, slecht slapen). Kinderyoga kan helpen om meer te (leren) ontspannen. Je leert ook hoe je ademt en hoe je jezelf kunt aanleren om in spannende momenten je adem rustig te laten worden.

4. Betere concentratie.    Door middel van simpele ademhalings -& meditatie oefeningen leren ze zich te concentreren. Dit zorgt er ook voor dat ze op school de aandacht er beter bij kunnen houden..  

5. Plezier staat voorop.   Kinderen worden er blij van en het is ook ontzettend leuk en leerzaam om dit samen te doen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en zittende mensen

Voor wie?

Kinderen tussen de 5 – 12 jaar kunnen zich opgeven. Max 10 kinderen per les. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Vol = Vol.

Door wie?

Esther van Yoga Essence is gediplomeerd en ervaren Kinderyoga docente & Hatha Yoga docente. Zelf heeft ze twee dochters van 11 jaar en 5 jaar. Ze geeft al sinds 2016 met veel plezier kinderyoga bij Overhoeks en de IJsbreker.

Wanneer en Waar?

Op dit moment geeft Yoga Essence geen kinderyoga, alleen mindfulness voor kinderen.

Prijs

De prijs is 9,00 euro per les.  Een proefles is 5,- euro.  Betalen in termijnen is mogelijk. Het is ook mogelijk om via het JONGERENCULTUURFONDS de lessen te laten betalen.

Hoe aanmelden?

Aanmelden voor de kinderyoga lessen of proefles kan onder vermelding van welke dag uw voorkeur heeft, de naam van uw kind, leeftijd en school via mailadres: info@yoga-essence.nl of via (appje) naar Esther  06-48467984. Meer info over de lessen: http://yoga-essence.nl/kinderyoga/

Esther van Yoga Essence is gediplomeerd en ervaren Kinderyoga docente & geeft al sinds 2015 met veel plezier kinderyoga bij basisschool Overhoeks en de IJsbreker in Amsterdam.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Diploma Kinderyoga Docente

YOGA ESSENCE IS AANGESLOTEN BIJ DE VERENIGING YOGA DOCENTEN NEDERLAND