Kinderyoga/ Mindfullness 2-12 jaar

Posted on

MINDFULLNESS voor kids in Enkhuizen

V.a. september 2019 beginnen de mindfullness lessen in de gymzaal van basisschool Het Mozaiek in Enkhuizen (op beide locaties).

Locatie Spaans Leger: elke donderdag 15.30 -16.30 (kids 5 – 12 jaar) *
-Locatie Toereppel: elke vrijdag 12.15 – 13.15 uur (kids 5 t/m 7 jaar); overblijf inbegrepen *
Elke vrijdag 15.30-16.30 uur (kids 8 t/m 12 jaar)*
*met uitzondering van schoolvakanties

Prijs
De prijs voor de mindfullness lessen zijn 8,00 euro per les. Een proefles is normaal gesproken 5,- euro. Op dond 4 juli om 15.30 uur (bij Toereppel) en op vrijdag 5 juli om 15.30 uur (Spaans Leger) zijn er gratis proeflessen! Als je je opgeeft betaal je voor het hele blok (sept- december 2019). Er zijn 14 lessen x 8,-euro is 112,- euro.

Voor de lessen op de Toereppel op vrijdag 12.00-13.15 uur is de prijs iets hoger want deze zijn incl. overblijf (verzorgd door Esther in de gymzaal). Die lessen zijn 10,- euro per stuk; dus 140,- euro.

Aanmelden: stuur een appje naar Esther op 06-48467984 of mail naar info@yoga-essence.nl .

KINDERYOGA

Wat is Kinderyoga?

Kinderyoga is spelen met Yoga, is leren hoe je jezelf kunt ontspannen, is leren luisteren naar je lichaam. Daarbij wordt gebruik gemaakt van yogahoudingen. Zo staan kinderen stevig als een boom, brullen als een leeuw of vliegen als een vogel door de lucht. Ook Yogavormen, zoals: adem- en ontspanningsoefeningen, visualisaties en meditaties, kindermassages en creatieve activiteiten (muziek, zang, dans, spel en tekenen), komen aan bod.

Kinderyoga is wegdromen in je eigen wereld, mogen zijn wie je bent, is respect hebben voor jezelf en je omgeving. Het is leren voelen en vertellen wat je wel en niet prettig vindt. Leren om in je eigen kracht te komen en te blijven. Kortom, een mooie ontdekkingsreis, waarbij kinderen, zonder prestatiedrang, zichzelf en hun omgeving beter leren kennen en spelenderwijs sterker worden!

Thema’s/ Deugden

Kinderyoga-thema-de-zeeGraag werk ik met thema’s en Deugden. Bij thema’s kun je denken aan sprookjes, Indianen, Dromen, Pipi langkous, De Zee etc.

Deugden zijn eigenlijk ziels-kwaliteiten; bv Liefde, Respect, Zelf-vertrouwen, Kracht, Respect, etc. Ongeveer elke les werken we (bij kids van 5- 12 jaar) speels 1 deugd verder uit; waardoor de kinderen bewust worden & dit ook mee kunnen nemen in hun eigen leven.

Met zorg en aandacht zal de gediplomeerde ervaren docente Esther op een creatieve, vreugdevolle, speelse en veilige manier je laten ervaren wat yoga voor je kan doen.

Kinderyoga geef ik op:

-basisschool (5 – 12 jaar).

-kinderdagverblijven (2 – 4 jaar).

Kids 5-12 jaar: Waar & wanneer & prijs:

Waar: In de gezamelijke peutergymzaal van Basisschool Overhoeks en basisschool De Ijsbreker in Amsterdam Noord

-Wanneer: Het hele schooljaar door (muv schoolvakanties).

-maandag van 14.00-15.00 uur & 15.00-16.00 uur

Nieuwe instromers zijn altijd welkom & kunnen elk moment beginnen!

-Prijs: Een les is 9,- euro. Proefles is 5,- euro. Men betaald in blokken. (Dit kan eventueel in termijnen betaald worden. Vraag naar de mogelijkheden.

Ouders/ verzorgers met een minimum inkomen kunnen nu de yoga lessen ook laten betalen via het JONGERENCULTUURFONDS.  De aanvraag gaat via een bemiddelaar zoals bijv Ouder/ Kind adviseur van de basisschool van je kind. Bij De IJsbreker en Overhoeks is dit mevrouw B. Olthof. Mail haar op b.olthof@oktamsterdam.nl. Meer info: www.jongerencultuurfonds.nl .

Zit uw kind niet op een van deze scholen, dan kunt u zich evengoed gerust aanmelden. Kinderen van basisschool Overhoeks kunnen zich ook aanmelden voor de lessen op de Ijsbreker.

Peuter/ Kleuteryoga op kinderdagverblijven (2 – 4 jaar)

Peuter/Kleuter yoga is een feestje! De lessen zijn speels en gevarieerd en kunnen perfect aangesloten worden op de thema’s waar kinderdagverblijven mee werken. De bewegingen zijn simpel en goed te volgen. In een rustig tempo zingen we, dansen we en ontdekken peuters zichzelf door de yoga houdingen.

Door rustige spelletjes te doen met o.a. de zintuigen wordt het concentratie vermogen uitgedaagd. Kinderen worden gestimuleerd op een ongedwongen manier. Zo worden bijvoorbeeld kinderen die van nature wat verlegen zijn gestimuleerd om van zich te laten horen. De yogahoudingen zorgen voor een goede ontwikkeling van de motoriek.

   

WAAR & WANNEER & PRIJS  (peuter/kleuteryoga)

Waar: op het kinderdagverblijf/ peuterspeelzaal zelf

Wanneer: in overleg

Prijs: Het tarief is 60,- euro per uur excl. 6% btw. Peuter/kleuter yoga lessen zijn altijd twee keer 30 minuten.

Heeft u interesse om een (proef) les te nemen voor bv uw kinderdagverblijf/ peuterspeelzaal? Klik dan op het groene contact plaatje hieronder. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Esther van Yoga-Essence over Kinderyoga:

“Kinderyoga les geven vind ik ontzettend leuk: elke keer weer een ander thema en het speelse karakter spreken mij erg aan. Ik heb o.a. 10 jaar in de kinderopvang gewerkt als pedagogisch medewerkster, en nu ik zelf twee dochtertjes heb (4 en 10 jaar) besef ik me hoe belangrijk het is dat kinderen zichzelf accepteren, in hun eigen kracht blijven, waardoor hun identiteit volop tot bloei kan komen”.

Wil je je kind aanmelden? Bel of app Esther op tel 06-48467984 of geef je kind op via Contact pagina de naam, leeftijd en bijzonderheden door, dan kan ik een plekje vrij houden. Vol is vol.

VYN-logo-lid-300x296

Yoga Essence is lid van Verening Yoga Docenten Nederland.