Yoga voor Volwassenen

Posted on Posted in Nieuws

Wat is Hatha Yoga?

Hatha yoga is de oudste, orgineelste vorm van yoga (al duizenden jaren voor Christus werd deze beoefend). Deze vorm geef ik voornamelijk aan volwassenen.

Vele nieuwe vormen van Yoga ontstaan vanuit de Hatha Yoga.

Letterlijk betekend hatha de zon (=ha) en de maan(+tha) wat ook symbool staat voor mannelijk en vrouwelijk, ratio en emotie, links & rechts, lichaam & geest, inspanning en ontspanning , oftewel YING-YANG.

Iedereeen is op zoek naar een balans tussen beiden, dit zodat  je je zo lekker mogelijk in je vel kunt voelen.

Bij Hatha Yoga werk je hieraan door o.a. verschillende yoga-houdingen uit te oefenen, waarbij de adem een belangrijke rol speelt. De adem wordt ook gezien als de verbindende factor tussen lichaam en geest. De adem helpt je de oefeningen op een dieper niveau te ervaren waardoor (oude) emotionele blokkades kunnen worden opgelost (healen). Daardoor wordt je lichaam soepeler en leer  je te ontdekken waar je spanning vasthoudt en hoe je dieper in de oefening kunt ontspannen.

Je leert-opnieuw- te luisteren naar je lichaam, maar ook naar je emoties, zodat je ook in het dagelijks leven eerder je grenzen aan kan geven.

Yoga is voor iedereen (ongeacht leeftijd, conditie en ervaring): iedereen  oefent binnen je eigen  grenzen en mogelijkheden. Bij Yoga gaat het er niet om dat je een kunstje doet (oefening uitvoert dat zo mooi mogelijk eruit ziet), maar dat je dit voelt en “ervaart”… . Daarom is het ook totaal niet van belang of andere mede-cursisten verder of niet verder kunnen komen met hun lichaam in bepaalde houdingen.

locatie Noord Straalt. NDSM Amsterdam Noord

Effect van Hatha Yoga

 • meer gevoel van gelukkig zijn
 • meer ontspannen, minder stress
 • soepeler, makkelijker; zowel letterlijk als figuurlijk
 • sterker; zowel fysiek als mentaal
 • lichaamshouding verbetert
 • betere algehele gezondheid
 • beter slapen, minder vermoeidheid
 • minder piekeren en andere psychische klachten als somberheid en angsten
 • minder lichamelijke klachten zoals pijn in de nek, schouders en in de rug
 • meer focus in je leven
 • de ervaring van gewoon in het hier& nu “Zijn”

Deugden Yoga

Met regelmaat voeg ik ook thema’s in de les in de vorm van “Deugden”.

Deugdenyoga is een yoga vorm waarin je bewust wordt van een “zielskwaliteit”.

Zielskwaliteiten/ Deugden kunnen zijn: Respect, Zelf-vertrouwen, Kracht Schoonheid, Vreugde, Liefde, etc. Elke les werken we 1 deugd verder uit; waardoor je deze ook de rest van de week kan proberen toe te passen in je dagelijkse leven.

In een Deugden Yoga les zijn yogahoudingen, ademoefeningen, affirmaties en meditaties gericht op een specifieke deugd (bv. Deugd “liefde”). Je wordt hierdoor bewust(er) van deze deugd en kan het ook makkelijker in het dagelijks leven inzetten. Bovendien ervaar je de houdingen zelf ook intenser.

De Yoga filosofie (die vol deugden zit) is vrij taai, moeilijk en veel. Door 1 deugd uit te werken per les wordt dit makkelijker te begrijpen en toe te passen.

Door Deugden Yoga ontstaat ook een snellere verandering in je leven. Je leven kan er ook meer diepgang door krijgen. In plaats van te kijken naar de gebreken van een ander, benadruk je wat WEL goed en waardevol is.

Locatie Noord Straalt. NDSM Amsterdam Noord

Wanneer zijn de lessen

Vanaf 1 maart 2017 zullen er lessen voor volwassenen gegeven worden op de maandag- en woensdagochtend van 09.00-10.00 uur.

-Locatie: Centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie NOORD STRAALT. Tt.Vasumweg 24A, 1033 SC Amsterdam. Meer info www.noordstraalt.nl . Genoeg parkeerplekken. Parkeer kosten zijn 1,30 euro per uur.

 

-Kosten zijn 10,- euro per les. Proefles is gratis. Tot en met 1 april 2017 is er een proefmaand om te kijken of je het bevalt. Daarna worden er steeds blokken van 3 maanden gegeven.

Het eerste blok is 1 april t/m 1 juli 2017 (met uitzondering van mei vakantie). Het tweede blok is van 1 juli t/m 1 oktober 2017 (met uitzondering van de eerste 2 weken van augustus) . Het derde blok is van 1 oktober t/m 1 januari 2018 (et uitzondering van de herfst en kerstvakantie) . Eenmalige inschrijfkosten zijn 15,- euro.

Aanmelden kan via de contact knop op deze pagina! Of anders mail naar info@yoga-essence.nl of bel/ app Esther op 06-48467984.

 

Kleinschalig en persoonlijk zijn de yoga lessen bij Noord Straalt..

Golf Yoga:

Momenteel worden er (golf) yoga lessen gegeven bij golfbaan Burggolf in Purmerend.

Prive Yoga:

Ook geef ik verschillende prive yoga lessen in en rondom Amsterdam. Voor meer info klik op Prive yoga bovenaan in het menu.

MOCHT U ZELF EEN GROEP BIJ ELKAAR VINDEN, KOM IK GRAAG OP LOCATIE LES GEVEN.

 

Geïnteresseerd of op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen? Ga naar de Contact pagina voor meer informatie.